+36 20 217 22 24 info@rovar-x.hu

Rágcsálóirtás

A házi egér irtása döntően beltérben történik, a patkány elleni védekezés kül- és beltérben egyaránt. A rágcsálóirtás fő módszereként mérgezett csalétkeket használunk, elsősorban második generációs véralvadásgátló hatóanyagokat, szerelvényben és etetőállomásokban kihelyezve. A szerelvény (egérdoboz, patkányláda) védi az irtószert az időjárás viszontagságaitól, ideális búvóhelyet biztosít a táplálkozó rágcsáló számára, továbbá megakadályozza az illetéktelenek (gyermek és háziállat) hozzáférését.

Minden szerelvényünk kulccsal nyitható és zárható, felületekhez rögzíthető, a rágcsálóirtószer szóródásmentes formában kerül benne kihelyezésre. A rágcsálóirtás során az etetőhelyekre minden esetben a helyi körülményeknek legjobban megfelelő, a rágcsáló számára leginkább vonzó hatású rágcsálóirtó szer kerül, olyan formában hogy a belőlük történő fogyasztás könnyedén ellenőrizhető legyen. Az egér és patkányirtás során felhasznált formulációt (paraffinos kocka, préselt blokk, extrudált blokk, pép, granulátum, szemes) a rágcsálók akkor is szivesen fogyasztják, ha egyébként korlátlan mennyiségben áll rendelkezésükre táplálék. A mérgezett csalétekből történő egyszeri fogyasztást követően, néhány napon belül a rágcsáló belső vérzésben pusztul el, legtöbbször a fészkében. A korszerű irtószerekben a gyártó mumifikáló anyagot is tesz, ennek következtében a rágcsáló nem rothad el, teste kiszárad, kellemetlen szag nem érezhető.

Patkány irtása zárt etetőlával, véralvadásgátló kihelyezéssel:

A képen egy patkányetető láda: rögzített paraffinos rágcsálóirtó kockával, illatos patkányirtó péppel töltve. A rágcsálóirtó csalétek kombinált alkalmazása biztosítja a kiemelkedő elfogadást és vonzó hatást (friss rágcsálóirtó csalétek: pép), továbbá a rögzített paraffinos csalétek kitűnően ellenáll az időjárásnak, hosszú idő elteltével is biztosítja a rágcsálóirtás sikerét. A patkányok közül elsőként a domináns példányok táplálkoznak, majd napokon belül elpusztulnak. Fontos, hogy patkányirtó méreganyag tartósan-folyamatosan a területen legyen, hogy a kevésbé domináns egyedek is hozzájussanak